MODRI OTROCI: Novi eko-energetski otroški portal

27-05-2016

Medijsko-založniška hiša Energetika.NET si prizadeva ne le za informiranje o energetiki, temveč tudi za ozaveščanje na danem področju. Tako smo v sodelovanju s partnerji razvijali spletno eko-energetsko platformo z igricami za otroke MODRI OTROCI oz. POWER KIDS. Prva od iger, ki je k energetsko ozaveščevalni zabavi privabila otroke, je nastala v sodelovanju s ponudnikom energije podjetjem Energija plus. V igrici, kjer sta glavna junaka Super Strela in Super Plinko, igralci pomagajo reševati posledice, ki so nastale po žledolomu. Eko-energetsko platformo MODRI OTROCI smo zagnali ob Dnevu Zemlje.

Projekt MODRI OTROCI je plod sodelovanja Energetike.NET z več energetskimi podjetji, prva od igric, ki je ugledala luč sveta ob Dnevu Zemlje pa je nastala v sodelovanju s podjetjem Energijo plus, s katerim smo razvili otroško spletno igrico o Super Plinku in Super Streli. Slednja sta virtualna junaka, ki v igrici pomagata reševati stanje po viharju, ko ljudje ostanejo brez električne energije in brez ogrevanja. Igrica posredno poudarja pomen energije v naših življenjih in s tem kaže tudi na to, kako odgovorno je delo ljudi, ki stojijo za celotnim sistemom, da energija pride do našega doma. Z vstopom v igro virtualni profesor dr. Eko pojasni pravila in pomen energije, ki poganja naš svet. Igralcu v igri pomagata junaka Super Strela in Super Plinko. Naloga igralca je, da v sodelovanju s super junakoma čim več hišam ponovno zagotovi energijo. Ob izbiri pravega junaka hiška oživi - se razsvetli in ogreje, stanovalci pa so spet zadovoljni. Igrica sama je med drugim uvod v serijo izobraževalnih dogodkov v slovenskih osnovnih šolah z namenom ozaveščanja pomembnosti energije in varovanja okolja.

Igra je namenjena predvsem osnovnošolcem v prvih dveh triadah. Ključen cilj projekta je otrokom skozi igro prikazati pomen energije v naših življenjih in kako pomembno je delo ljudi, ki stojijo za celotnim sistemom, da energija pride do našega doma.

Next

mobile::page.description