"Modri otroci" je eko-energetski spletni portal za otroke

Medijska hiša Energetika.NET (www.energetika.net) si prizadeva ne le za informiranje o energetiki, temveč tudi za ozaveščanje na danem področju.

Tako je v sodelovanju s partnerji, ponudniki energije, razvila spletno eko-energetsko platformo z igricami za otroke MODRI OTROCI oz. POWER KIDS. Platforma je zasnovana tako, da bomo lahko vsako leto dodajali nove atraktivne igre, s pomočjo katerih bodo mladi igralci na zabaven način spoznavali, kako pomembna je zanesljiva oskrba z energijo in zakaj je nujno smotrno ravnanje z energijo.

Eko-energetsko platformo MODRI OTROCI smo zagnali na dan Zemlje, 22. aprila 2016, v svet pa smo mjo plasirali s prvima dvema igrama, katerih razvoj sta podprli družbi Energija plus in RWE.

Spletna igra, ki jo je podprla Energija plus, tako pred uporabnike postavlja izziv, kako sanirati stanje v naselju po viharju, ko ljudje ostanejo brez električne energije in brez ogrevanja, pri čemer pa igralcem pomagata junaka Super Strela in Super Plinko.

Spletna igra, ki jo je podprla družba RWE, pa pred igralce postavi izziv, kako energetsko pametno upravljati šolo, ki jo dobijo v upravljanje za en dan pouka. Igralci morajo poskrbeti tako za optimalno rabo energije kot tudi za zadovoljstvo učencev, pri tem pa jim lahko ponagajajo tudi spletni pobalini.

Platforma z eko-energetskimi igrami bo tako poudarila pomen energije v naših življenjih in s tem pokazala tudi, kako odgovorno je delo tistih, ki stojijo za celotnim sistemom, da energija pride do našega doma.

Naslednji korak je naše predstavljanje igre otrokom v osnovnih šolah. Tako da se vidimo in 'se igramo'!

Vaša Energetika.NET

news::news_list.title

  • 28-05-2016

    'Energetski izziv' Energetike.NET in RWE

    Energetika.NET je v sodelovanju z družbo RWE razvila spletno igrico 'Energetski izziv', ki otrokom na zabaven način predstavi pomen učinkovite rabe energije v šoli in tudi doma. Ob nastanku igrice ...

  • 27-05-2016

    MODRI OTROCI: Novi eko-energetski otroški portal

    Medijsko-založniška hiša Energetika.NET si prizadeva ne le za informiranje o energetiki, temveč tudi za ozaveščanje na danem področju. Tako smo v sodelovanju s partnerji razvijali spletno eko-energetsko platformo z igricami ...

mobile::page.description